Topsælgere

Eco Balance PUR sætter standarden for økologi på feltet elastiske gulvbelægninger. De værdsatte produktegenskaber for elastiske gulve opnås på basis af et økologisk materiale – uden at der gås på kompromis med design og kvalitet.

Hvorfor Parador Eco Balance PUR er noget særligt
Boligmiljø går hånd i hånd med ansvaret for at skåne naturen og bevare den for de efterfølgende generationer. Behovet for at handle ansvarligt over for de naturlige ressourcer igennem sin egen levevis, viser sig i den stigende interesse for bæredygtigt producerede produkter på alle områder. Eco Balance PUR – den innovative udvikling fra Parador-sortimentet: Lydsvag, energieffektiv, bæredygtig. Efter lamelparket og laminat finder nu endnu et sortiment sin velfortjente plads i Parador Eco Balance-serien. De nye PUR-gulve udnytter det moderne, alsidige og sikre materiale polyuretan – kort PUR – som allerede finder anvendelse i hverdagsartikler som vaskesvampe, kosmetik og tandbørster. Eco Balance PUR-gulve sætter nye standarder for økologi inden for området elastiske gulvbelægninger uden at gå på kompromis med kravet til design og kvalitet.

Fremstilling
Ved Eco Balance PUR anvender vi udelukkende godkendte råstoffer til fremstillingen af produkter til sunde boliger. Der anvendes ikke blødgørere i produktionen. Rester af træ og spåner føres tilbage til produktionskredsløbet. Til slidlaget anvender vi det højt udviklede materiale polyuretan, som giver gulvet dets uforlignelige egenskaber. Eco Balance PUR består overvejende af naturlige råstoffer, som vi anvender sparsomt, og som er underlagt en stadig kontrol.

Materialer
Bærematerialet i Eco Balance PUR-gulvene er stærkt komprimerede fiberplader, hvis træfibre stammer fra indenlandsk bæredygtig skovdrift, og materialer fra træindustrien, som kan genvindes. Trykningen af dekorerne sker på certificeret papir med et stort indhold af genbrugsmaterialer og vandfarver på basis af tungmetalfrie pigmenter. Polyuretan er et materiale uden blødgørere, som finder udbredt anvendelse omkring os. Således finder man det f.eks. i madrasser, polstrede møbler eller bilsæder.

Emballage og lægning
Lægningen udføres uden lim – ressourceskånende, uden brug af yderligere lim, emballeret i genbrugspapir og i folie, der igen indgår i genvindingskredsløbet. Sundt indeklima Eco Balance PUR har lav afdampining og bidrager til et positivt indeklima for hele familien. Eco Balance PUR-gulve er ekstra behagelige at gå på, da de er fodvarme, skridsikre og takket være deres elasticitet er skånsomme mod leddene. En helt særligt fordel ved vores gulve er den eminente trin- og ganglydsdæmpning som følge af PUR-belægningen, der bevirker en optimal rumakustik, som forstærkes yderligere af naturstoffet kork på bagsiden.

Livscyklus
Eco Balance PUR udmærker sig på grund af sin ekstremt høje slidstyrke med en lang levetid.

Genplantning af skov
Skoven er livsgrundlaget – for mennesker, dyr og planter. Derfor er det vigtigt at bevare denne arv for generationer. Skovbeskyttelse er aktiv miljøbeskyttelse: Eco Balance-produkter er alle certificeret af PEFC, garanten for en kontrolleret forarbejdningskæde og for genplantningen af de pågældende skove – overvåget uafhængigt, komplet dokumenterede og bæredygtige.