Bestsellers

Med WISE gør du både naturen og din hverdag en tjeneste. Det er ikke tilfældigt, at det nye korkgulv fra Wicanders hedder WISE. Vi taler om et yderst klimavenligt, PVC-frit og CO2 neutralt gulv, baseret på kork, som i sig selv er et 100% naturligt og bærdedygtigt materiale. Det perfekte match mellem komfort og respekt for naturen. WISE er bæredygtigt helt ind til kernen; Skabt ud fra en genbrugstanke, der forvandler korkoverskud og brugte korkpropper til et værdifuldt og bæredygtigt produkt. Ingen træer ødelægges eller fældes under høsten. Korkege skovene optager 5 x mere CO2 fra atmosfæren og hjælper med at reducere den globale opvarmning. WISE er gulve med omtanke. En løsning, der rimer på en grønnere hverdag. 

16% Off
Price from
€56.24
€66.98
You save: €10.74
Model: 2073623/AEYE001
16% Off
Price from
€56.24
€66.98
You save: €10.74
Model: 2073625/AEYM001
16% Off
Price from
€56.24
€66.98
You save: €10.74
Model: 2073624/AEYI001

Det første klimapositive gulv i verden.
Gulvet her er et nyudviklet korkgulv, som består af kork og genbrugsmaterialer. Samtidig er det en gevinst for klimaregnskabet. Det kan være verdens første gulv, der fjerner mere COend det udleder gennem hele produktionsforløbet.
Produktionsprocessen, fra bark til færdigt gulv, suger mere CO2 end det udleder. Man glæder sig over, hos Timberman, at kunne tilbyde et klimavenligt gulv, som bidrager positivt til verdens CO2-regnskab.
- Så vidt vi ved, findes der ikke noget andet gulv i verden, som fjerner mere CO2, end det udleder. Selvom mange andre gulve består af naturlige og klimavenlige materialer, skaber de stadig langt mere CO2, end de suger ud af atmosfæren. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde et gulv, der rent faktisk bidrager positivt til klimaet, og ikke bare skader så lidt som muligt - siger Poul Kristensen, der er salgskonsulent hos Timberman. Poul Kristensen fortæller også, at der er en stærkt stigende interesse for de generelle bæredygtige egenskaber ved korkgulve:
- Kork bliver nu anvendt som gulvmateriale i en lang række nye bolig- og erhvervsbyggerier, hvor der er særligt stort fokus på miljø og akustik.
Intet går til spilde
Udover at være et meget bæredygtigt materiale, som bidrager positivt til klimaet, er selve produktionen af kork desuden en miljøvenlig proces, da den høstes ved håndkraft med en økse, og det færdige materiale kan også genanvendes. Rester fra produktionen granuleres og benyttes som biobrændsel, så intet går til spilde. Korkresterne dækker således hele 65 procent af det samlede energiforbrug ved produktion af WISE-gulvene.
- Udover at have en positiv indflydelse på verdens miljø har korken også en mere lokal fordel, idet den i kraft af sin effektive isoleringsevne er med til at optimere boligens energiforbrug. Korkgulvet sikrer i det hele taget et godt indeklima og er således testet og fri for mere end 2.000 potentielt skadelige kemikalier, forklarer Poul Kristensen.
Suger støj og larm
Udover de bæredygtige egenskaber har det nye korkgulv også væsentlige akustiske fordele, da kork absorberer lyden. Wicanders WISE kan reducere støj i lokalet med helt op til 53 procent, hvilket ifølge Poul Kristensen er en fordel i mange forskellige typer af byggerier:
- Akustik er et stort problem i mange nybyggerier på grund af mange store og hårde flader samt høje lofter. Derudover er store bygninger med mange mennesker, som eksempelvis institutioner og kontorer, ofte en udfordring i forhold til at skabe et godt opholds- og arbejdsmiljø med en behagelig rumklang. Her kan et korkgulv som Wicanders WISE forbedre akustikken betydeligt, uden man behøver tæpper eller andre bløde materialer, der samler støv og snavs.
Af yderligere egenskaber kan det nævnes, at gulvet er vandresistent og ikke indeholder PVC. Gulvet leveres også med kliksystem, så det nemt kan lægges på store arealer op til 300 kvadratmeter.

Fakta om Wicanders WISE
• Bidrager positivt til verdens CO2-niveau
• Lavet af natur- og genbrugsmaterialer
• Op til 53 procent lyddæmpning
• BREEAM-certificeret
• Non-PVC
• Kliksystem
• Kan lægges på store flader på op til 300 kvadratmeter
• Vandresistent