I denne kategori finder du alle Danfoss produkter til gulvvarme.

Hvad er fordelene ved Danfoss gulvvarme?
  • Fortræffelig varmefordeling i dit hjem
  • Fornuftig økonomi og godt for miljøet. Du kan sænke din rumtemperatur med 2 ºC - uden at gå på kompromis med komforten.

Gulvvarme er en optimal løsning, uanset om du renoverer dit hus eller bygger nyt. Om du skal vælge vandbaseret eller elektrisk gulvvarme afhænger af energipriser og lovgivning. Når du renoverer dit hus, afhænger beslutningen også af, om det eksisterende varmesystem er vandbaseret eller elektrisk.

Hvorfor vælge gulvvarme?

 
I de seneste år er gulvvarme blevet mere og mere populært. Det skyldes, at gulvvarme både i boliger og erhvervsejendomme giver en række muligheder, som ikke kan opnås med traditionelle opvarmningsmetoder.
 
Gulvvarme giver slutbrugeren en række fordele:
 
 
 
Ingen "grimme" radiatorer, der skal gøres rene.
Møbler kan placeres som ønsket, uden at der skal tages hensyn til
radiatorer.

Gulvvarme sikrer komfortabel opvarmning, da fødderne holdes varme, mens hovedet holdes en smule køligere. De fleste oplever størst komfort ved denne temperaturforskel mellem fødder og hoved.

Der er i øjeblikket en tendens til, at træ- og flisegulve foretrækkes frem for gulvtæpper. Netop sammen med disse "kolde" materialer kan gulvvarme give ekstra komfort.

Da gulvvarmen leverer varme til hele rummet, undgås temperaturforskelle mellem radiatorens monteringssted og det fjerneste hjørne af rummet.

I øjeblikket fokuserer forbrugerne meget på deres indeklima. Stadigt
flere plages af astma og allergiproblemer, og det er derfor vigtigt, at der kan gøres grundigt rent i hjemmet. Med gulvvarme bliver rengøringen langt lettere. Yderligere bevirker gulvvarme – takket være den store opvarmede overflade – at der blandes mindre luft, og at der dermed transporteres mindre støv rundt i rummet.

Alle kender til problemet med vand på gulvet i badeværelset. Med gulvvarme fordamper vandet i en fart, og gulvet bliver hurtigt tørt og varmt igen.

Med gulvvarme kan rumtemperaturen reduceres med 1-2 °C, hvilket medfører energibesparelser på 6-12%.