Hvad er BambusPlank™?
BambusPlank™ er udviklet at Holse & Wibroe A/S.

Bambus er i Asien, Amerika og store dele af Europa kendt for dets store styrke. Derfor har man også her i mange år  anvendt bambus som gulvmateriale.

Bambus er fra naturens side udstyret med en fantastisk robusthed og dette gør det yderst velegnet til gulvmateriale. Robustheden gør at du opnår en ekstrem høj slidstyrke samtidig med at gulvet udviser en formstabilitet som overgår alle træarter.

Et produkts overflade-hårdhed måles i en skala der hedder brinell. Brinell-værdien på bambus er 4,7 mens den på eg er ca. 3,4 og bøg 4,2. Brinell-skalaen viser altså at bambus er langt mere slidstærkt end f.eks. eg & bøg. Dette gør at bambus-gulvet har en længere levetid end gulve produceret af træ.

BambusPlank™ er produceret ved at ”slice” bambussen op og derefter varme den op for at blødgøre den. Bambussen bliver derefter presset sammen med lim og bliver så forarbejdet til planker.
Bambusgulve er normalt kendt som stavparket, altså et gulv der skal lægges oven på et fast underlag. Men Holse & Wibroe A/S har gennem et år testet og udviklet BambusPlank™, så vi nu kan tilbyde et gulv hvor forbrugeren kan montere gulvet som han/hun ønsker. Gulvet kan nu både monteres på strøer eller et fast underlag. Endvidere har vi udviklet gulvet så det er et bredt plankegulv fremfor et smalt stavparket-gulv.

BambusPlank™ er en af de største nyheder indenfor gulve i Danmark i mange år og vil være med til at sætte nye standarder for hvad bygherre, arkitekt og håndværker fremover vil forlange af sine gulve!

Hvor kan BambusPlank™  bruges?
BambusPlank™ kan bruges i alle former for byggeri.
Grundet dets store slidstyrke har BambusPlank™ en klar berettigelse i både kontor, butik, industri, lejeboliger samt almindelige boliger. For at forlænge gulvets levetid vil det være et naturligt valg at benytte BambusPlank™ på gulvarealer der er stærkt belastede.

BambusPlank™ fås i mange forskellige varianter og kombineret med dets eksklusive udseende vil alle kunne finde et gulv der passer til sine behov og ønsker. 
BambusPlank™ kan monteres på alle underlag og som et af meget få plankegulve, kan det også tåle gulvvarme. I kraft af at det kan monteres på alle underlag er der nu mulighed for at du kan få det samme gulv i hele byggeriet – også selvom du har fast undergulv i stueetagen og strøer/bjælker på 1.salen.