Gulvvamre ældre huse

Ring för pris
44 92 60 60

gulvvamre ældre huse

lager: i lager

Løsning med betongulv og vandbaseret gulvvarme. Varmeslangerne er lagt oven på et armeringsnet og støbt ind i selve betongulvet. Som gulvbelægning kan der enten bruges træ eller klinker/fliser.

Gulvvarme i betongulv 
Gulvvarme i et betongulv med fliser er en god løsning. Betonen og fliserne kan klare kraftig opvarmning, uden at materialet tager skade.

Ulempen ved gulvvarme i et betongulv er, at det tager længere tid at regulere varmen. Det skyldes, at betongulvet er massivt og tungt, og derfor er det længere tid om at varme op og køle af.

Du kan godt lægge et trægulv på et betonunderlag med gulvvarme (se tegningen herunder). Hvis du lægger gulvet som et såkaldt svømmende gulv, der ikke er gjort fast til underlaget, kan du undgå, at der kommer revner mellem gulvplankerne. Revner kan ellers opstå, når træet på grund af ændringer i luftens temperatur og fugtindhold udvider sig eller trækker sig sammen. Med et svømmende gulv vil der kun komme revner langs kanterne, og de vil være usynlige, da de befinder sig under fodpanelet.

Du kan også bruge vinyl eller linoleum som gulvbelægning oven på betonen, som gulvvarmeslangerne ligger i. Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at betonen skal tørre væsentligt længere tid, end hvis du lægger trægulv eller klinker/fliser. Ellers trænger der fugt op og ødelægger vinylet/linoleummet. Tørretiden for et nystøbt betondæk, der 10-15 cm tykt, kan sagtens være 3-6 måneder.