Topsælgere

Bambusgulve og bambusplader er populære valg inden for boligindretning og byggeri på grund af deres unikke egenskaber og miljøvenlige karakter. Bambus er en hurtigtvoksende plante, der gør det til en bæredygtig ressource. Når det bruges til gulve eller plader, tilføjer det en naturlig og eksotisk atmosfære til ethvert rum.

Bambusgulve er kendt for deres holdbarhed og slidstyrke, hvilket gør dem velegnede til højtrafikområder. De er også nemme at vedligeholde og rengøre. Bambusplader, derimod, anvendes ofte til møbler, skabe og dekorative paneler. Deres lette vægt og styrke gør dem ideelle til en række anvendelser inden for design og konstruktion.

Populær
-25%
119,00 DKK
159,00 DKK
Du sparer ift. vejl. pris: 40,00 DKK
Populær
-31%
179,00 DKK
259,00 DKK
Du sparer ift. vejl. pris: 80,00 DKK
Populær
-19%
299,00 DKK pr 1m2
439,53 DKK pr pakke
542,43 DKK
Du sparer ift. vejl. pris:
70,00 DKK pr 1m2
102,90 DKK pr pakke
Model/varenr.: BF-SW1151-L01

Både bambusgulve og bambusplader kommer i forskellige farver og stilarter, hvilket gør det muligt at tilpasse dem til enhver indretningsstil. Uanset om det er for deres æstetiske appel, miljømæssige fordele eller funktionelle egenskaber, er bambusmaterialer en populær og moderne løsning i dagens bygge- og designverden.

Herunder kan du læse, om nogle af de myter, som eksisterer om Moso bamboo
Bambus er et af de ældste byggematerialer på jorden. Bambus har været brugt i århundreder, dog mest i asiatiske lande, hvor bambus er meget tilgængeligt.

Mange har forskellige meninger om bambus
Man enten elsker den eller hader den. Forhåbentlig vil nogle af de mest almindelige myter om bambus, blive afkræftet her sammen med historien, der førte til misforståelsen.

Bambus er et ukrudt, der vokser overalt
Mange mennesker er opmærksomme på bambus, da det bruges i landskabspleje og ofte volder vanskeligheder, p.g.a. de mange bambusarters forskellige egenskaber. Der er to kategorier, som bambus kan falde ind under: Spredning og klumpen. Nogle arter spreder sig meget hurtigt gennem der underjordiske rhizom-systemer. Den anden kategori, er dem som står i en klump. De vil forblive et sted! Moso bambus er en af de løbende bambusarter, hvilket betyder, at den kan sprede sig hurtigt og ikke blive på sin oprindelige plads.

Bambus er ikke særlig stærkt, så den kan let bøjes
Bambus har faktisk et lavt E-modul, og har en højere lineær elasticitet end træ. Den kan bøjes uden at gå i stykker, hvilket bl.a. er meget nyttigt, til brug i boliger, i de jordskælvsudsatte områder.

Bambus stærkere end stål
Bambus er kun stærkere end stål, når man ser på bambusfiberens trækstyrke pr. vægtenhed. Forkert markedsføring og overdrivelse har ført til denne myte.

Pandaen er i fare for at uddø, på grund af industrialiseringen af bambus
Pandaens overlevelse er ikke et spørgsmål om mangel på bambus, men ødelæggelse af økosystemer. Bambus vokser faktisk hurtigere, end en pandas fordøjelsessystem er i stand til at håndtere, så der er ingen farer. Oven i dette overlapper kæmpepandaens naturlige leveområde, (Sichuan-provinsen, det centrale Kina) ikke placeringen af Moso-bambus, der findes i det østlige Kina. Selv, hvis det var tilfældet, ville grenene af Moso-bambus være for høje til, at pandaer kan nå dem.

Da bambus vækster hurtigt, dræber den skovene og ødelægger jorden
Tværtimod, bambus er meget velegnet til genplantning af skov for at genoprette golde og områder uden vækst samt fastholde jord- og grundvand gennem sit omfattende rhizonm-netværk. Bambus er græs, hvilket betyder, at det vokser på en helt anden måde end træer. Det gør sammenligningen mellem bambus og træer svær at forstå i nogle henseender. Når man sammenligner bambus med træer, er det som en "kinesisk hviske"-effekt - en myte eller rygte, som hurtig kan eskalere.