Topsælgere

Kährs trægulve

Fra erfaringer opstår mange idéer. Kährs har arbejdet med træ i over 150 år og er i dag en af de ældste trægulv producenter i verden. Kährs ligger stadig i byen Nybro, midt inde i en svensk skov, hvor virksomheden blev grundlagt i 1857. Den viden om træ, Kährs har oparbejdet i årenes løb, er gået i arv fra generation til generation.

Start med at vælge hvilken kollektion du vil se nærmere på. Kährs producerer rigtig mange trægulve og du kan derfor bruge lang tid på at finde det helt rigtige produkt til dit kommende bygge- eller renoveringsprojekt.

Historie
Kährs er en af verdens ældste producenter af trægulve – og en af de mest innovative.

Det begyndte i 1857, da Johan Kähr den ældre startet en drejeværksted i Nybro og begyndte at producere træartikler, såsom dele til spinning hjul.

1919 former Gustaf Kähr, barnebarn af Johan, AB Gustaf Kähr. Under hans ledelse udvikledes virksomheden Det blev en vigtig og innovativ producent af trædøre, legetøj, møbler og gulve. Gustaf viede sig til at finde effektive måder at bruge træ råmateriale og forbedre træets formstabilitet ved brug som byggematerialer. Hans vedholdenhed betalte sig, da han i 1937 fik et patent på opfindelsen af den moderne flerlagede dør.

Efter denne succes arbejdede han ihærdigt på at finde en løsning på problemet med revner, vrid og krumninger af trægulve. Efter flere år, i 1941 fik Kährs patent på opfindelsen af den moderne fabriksfremstillede lamelparketgulvet.

Innovationer
Kährs over 150 år lange historie er foret med en række fornyelser i årenes løb har formet hele den globale trægulveindustri - fra opfindelsen af lamelparketgulvet til limfri installation med fugesystemet Woodloc ®.
 

Innovationer:

1941 – Lamelparketgulvet ser dagens lys

Kährs nåede en milepæl i sin – og trægulvets – historie i 1941, da Gustaf Kähr, grundlæggerens barnebarn, tog patent på lamelparketgulvet.

   

1958 – Det første fabrikslakerede gulv

Tidligere blev gulvene lagt og slebet for derefter at blive lakeret på stedet. Fremstillingen af fabrikslakerede gulve krævede en høj grad af præcision for at sikre, at overfladen blev jævn og ensartet, mens Kährs indførte en grad af præcision i produktionen, som ikke var set tidligere inden for træbearbejdningsindustrien.

   

1965 – Det første sportsgulv

Kährs tog patent på en helt ny sportsgulvkonstruktion, hvor brædderne blev monteret på et fleksibelt system af strøer, hvilket udmøntede sig i et gulv, der var i stand til at absorbere stød og reagere mere ensartet i forbindelse med sportsaktiviteter. De fleste moderne sportsgulve er stadig baseret på denne konstruktion.

   

1984 – Lak uden opløsningsmidler

Kährs indførte tiltag med henblik på beskyttelse af miljøet, længe før dette blev almindelig praksis i branchen, og Kährs var den første trægulvsproducent, der indførte en fremstillingsproces, som var helt fri for opløsningsmidler.

   

1995 – En ny generation af trægulve lanceres: Linnea

Kährs lancerede Linnea, som er en gulvserie med enestående kvaliteter. På trods af det tynde overfladelag er Linnea gulve lige så hårde og holdbare som mange typer imiteret træ, f.eks. laminatgulve. Linnea er et stilfuldt gulv, som er slidstærkt og let at lægge, og det er desuden en både miljøvenlig og økonomisk løsning.

   

2000 – Woodloc®, en verdensnyhed

Kährs lancerede verdens første parketgulv med limfri Woodloc®-samling. Teknologien var revolutionerende, i og med at den gør det hurtigere at lægge gulvet og giver perfekte resultater uden mellemrum mellem brædderne som følge af klimaforandringer.

   

2004 – Activity Floor, det nye sportsgulv

Kährs udviklede og lancerede et nyt sportsgulv, Activity Floor med integreret støddæmpning og Woodloc®, som kan lægges direkte på undergulvet uden tidskrævende strøkonstruktioner og benyttes på større arealer. Gulvet er godkendt i henhold til den internationale standard for sportsgulve, DIN, og bruges ved større sportsbegivenheder, eksempelvis VM og EM i aerobic.

   

2010 – Den næste generation af samlingssystemet til trægulve

Kährs lancerede den næste generation af Woodloc®-samlingssystemet – Woodloc® 5S. Med dette nye system bliver lægningen af gulvet endnu hurtigere og lettere, og det gør også gulvet stærkere.

   

2011 – Verdens første gulv lavet af FSC® og Fairtrade-certificeret træ.

Kährs fremstiller og sælger verdens første gulv med både FSC® og Fairtrade-certificeret træ. Dobbelt certificering ikke blot støtter restaurering af skovenes biodiversitet, men hjælper også for at afhjælpe fattigdom ved at give lokale skovbrugere en mulighed for at få en bæredygtig indkomst.