Topsælgere

Parador-vinylgulve udmærker sig ved funktionel opbygning og intelligent teknik. Således garanterer vores kliksystemer en høj kvalitet og en enkel lægning. Den robuste gulvbelægning med den lange levetid kan optimalt kombineres med gulvvarmeanlæg.

Hvorfor Parador Vinyl er så specielt.

Inden lægningen skal vinyl-gulvelementerne akklimatiseres og opbevares på lægningsstedet i mindst 48 timer i originalemballagen. På et mineralsk lægningsunderlag skal der altid udlægges en 0,2 mm tyk polyætylen-folie ("dampspærre") eller alternativt et Parador-undergulv med integreret fugtbeskyttelse. Ved lægningen skal der ved alle vinylprodukter overholdes bestemte mindsteafstande til faste genstande og vægge. Ved vinyl med HDF-bæreplade bør denne "ekspansionsfuge" være min. 8 mm, ved vinyl af massivt materiale min. 5 mm. Når undergulvet er lagt, kan man begynde med den egentlige lægning. Ved svømmende lægning bliver vinylgulvet lagt uden fast forbindelse med undergulvet. Ved hjælp af den enkle klikteknik kan man lægge Parador-vinylgulve stabilt uden forkundskaber. Af visuelle hensyn bør gulvet lægges med de lange kanter parallelt med lysindfaldet. Hvis der er flere vinduer, skal man gå ud fra det største. Gulvet er klart til brug umiddelbart efter lægningen. Fjern afstandskilerne, og anbring Parador-sokkellisten med clipsteknik – færdig!

Parador Vinyl - Pleje

Den særlige overfladebehandling af Parador vinylgulve gør dem afvisende over for smuds og bakterier. Vinylgulve er lette at rengøre, så de er perfekte til husholdninger med husdyr, børn og allergikere.

Som ved alle andre gulvbelægninger bør du beskytte dit nye vinylgulv imod smudspartikler med egnede smudsopsamlingszoner. Som beskyttelse af vinylgulve imod ridser skal der under alle omstændigheder monteres filtglidere under stoleben, bordben og møbler. Til den almindelige vedligeholdelsesrengøring anbefales støvsugning eller aftørring med en let fugtet gulvklud. Det er da vigtigt, at der ikke dannes pytter med stående vand.

Undgå sand og snavs, da begge dele virker som slibepapir. Tør kun med en let fugtet klud. Anvend ikke skuremiddel, bonevoks, damprenser eller polish. Forureninger med stoffer som skosværte, lak, tjære, olie, smørelse, blæk, tusch og læbestift fjernes bedst med en klud vædet med PU-rengøringsmiddel (polyuretan-rengøringsmiddel). Her skal de respektive brugsanvisninger følges. For at fjerne pletter og lettere ridser skal du med en klud påføre lidt PU-rengøringsmiddel på fladen, der skal behandles, og gnide den tør efter nogle minutter. Hvis du er nødt til at behandle eller renovere en større flade, anbefales det at anvende specielle plejemidler og forseglinger, der kan rekvireres i en specialforretning.