Topsælgere

Herunder et stort udvalg af korkgulve fra Haro. 

Se også vores store restparti korkgulve her: https://gulvlageret.dk/korkgulv-168/ Her finder du et stort udvalg og besparelser på op til 70% i forhold til normalprisen. Vi kan derfor kalde os danmarks billigste leverandør af korkgulve!

HARO korkgulv er fuldt af naturligt liv
Nøje udsøgt og forarbejdet danner det grundlag for en økologisk, bygningsbiologisk og ergonomisk belægning i høj klasse. Korkgulv er fodvarmt og isolerer. Det dæmper støjen og aflaster hvirvelsøjle og led. Og samtidig er HARO korkgulvet rengøringsvenligt.

Inviterer til at gå på bare fødder
Nå, så du kender ikke kork? Det levende naturmateriale, der vokser som bark på korkegen, kan meget mere, end at sidde i halsen på vin- og champagneflasker. Grundig sortering og forarbejdning danner basis for et økologisk underlag, der er mere elastisk og bygningsbiologisk fornuftigt end de fleste andre. Korkgulv isolerer, dæmper støj og trin og er samtidig mere regngøringsvenligt.

Frisk fra træet
Der har været korkege ved det vestlige Middelhav i over 60 millioner år. De fascinerende træer bliver over 300 år gamle og vokser i to retninger: indvendigt opstår der træ, uden for kork, som afskrælles forsigtigt manuelt ved høsten. Med 50 procent markedsandel er Portugal den mest afgørende råstofleverandør i verden. Korkproduktionen har en lang tradition der. Træet skal hver gang bruge mellem ni og ti år, indtil barken atter svarer til den kvalitet, som den efterspørges til produktion af gulvbelægninger. Høsten skader ikke korkegen. Mange gamle træer er blevet skrællet et dusin gange.

Naturen er hentet ind i huset
Kun det bedste materiale, der er udvundet af barken fra korkegen, videreforarbejder vi til vores korkgulve - du skal jo have glæde af det i lang tid. Nu mangler der kun overfladebehandlingen - så er der ikke længere noget, der står i vejen for den store forestilling.

HARO korkgulv CoraKorkskov med mange korkegeForsigtig afskrælning af barken på en korkeg
 
Et multitalent

Under tryk bliver kork temmelig tyndt og skrumper med op til 40 procent - kun for straks efter at indtage sin oprindelige form igen. De omkring 60 millioner luftceller, som et stykke kork på størrelse med en sukkerknald har, gør den ligeså elastisk som den menneskelige hud. Måske elsker børn netop derfor at lege på korkgulve? Også allergikere og astmatikere sætter stor pris på det. Det optager hverken støv eller smuds, og forbliver ultrarent i ordets bogstaveligste forstand.

Råstof med historie og fremtid
Allerede i antikken satte egypterne, grækerne og romerne pris på korkens elasticitet og vanduigennemtrængelighed – specielt når det handlede om at lukke vinflasker og krukker sikkert og tæt. I de sidste årtusinder har korks anvendelsesmuligheder udvidet sig kraftigt: Det bruges til ergonomiske sandalsåler, fungerer som svømmer til fiskenet, til økologisk isolering af hustage og vægge og bruges sågar som high-tech-isoleringsmateriale i space shuttle.

 

* Imiteret træ