Topsælgere

Vi har Danmarks største udvalg af gulve, og derfor kan du selvfølgelig også forvente at finde et bredt udvalg af korkgulve i høj kvalitet, som vi forhandler til super skarpe priser.

Vores brede udvalg byder på korkgulve i mange forskellige moderne designs, ligesom du også kan finde mere tidsløse og klassiske designs. Hvert gulv og design har sit helt eget udtryk, som derfor betyder, at der gerne skulle være noget for enhver smag i vores udvalg.

Korkgulve er et naturprodukt, som har en række fordelagtige egenskaber. Bl.a. kan det nævnes, at det er lyddæmpende, det kan lægges oven på gulvvarme og så er det nemt at lægge og vedligeholde.

Find dit nye korkgulv online hos Gulvlageret.

 

Korkgulve er lyddæmpende og inviterer til at gå på bare fødder

Hvis du ikke kender kork, er du lovligt undskyldt. Det levende naturmateriale, der vokser som bark på korkegen, kan meget mere, end at sidde i halsen på vin- og champagneflasker, som mange måske typisk kender det fra.

Grundig sortering og forarbejdning danner basis for et økologisk underlag, der er mere elastisk og bygnings-biologisk fornuftigt end de fleste andre. Det er med til at give korkgulve nogle ganske karakteristiske egenskaber, som er meget fordelagtige som gulv.

Gulvets elasticitet gør, at det er super behageligt at gå og stå på. Samtidig har gulv-typen en fremragende evne til at holde på varmen, hvilket gør, at det nærmest inviterer til at rende rundt med bare fødder.

Elasticiteten betyder også, at korkgulve er et glimrende valg, hvis man døjer lidt med ryg, knæ eller andre led. Fordi gulvet er mere elastisk end andre gulvtyper, vil det være mindre belastende for ledende. 

Korkgulve har også den store fordel, at det virker ganske støjdæmpende. Det giver således ingen trinstøj og bidrager til en bedre akustik i rummet.

Frisk fra træet

Der har været korkege ved det vestlige Middelhav i over 60 millioner år. De fascinerende træer bliver over 300 år gamle og vokser i to retninger. Indvendigt opstår der træ, udenfor kork, som afskrælles forsigtigt manuelt ved høsten.

Med 50% i markedsandel er Portugal den mest afgørende råstof-leverandør i verden og kork-produktionen har en lang tradition der. Træet skal hver gang bruge mellem ni og ti år, indtil barken atter svarer til den kvalitet, som den efterspørges til produktion af gulvbelægninger. Høsten skader ikke korkegen og mange gamle træer er blevet skrællet et dusin gange.

Få naturen ind i huset med et korkgulv

Med et korkgulv er du også med til at invitere naturen med ind i huset. Der bruges kun det bedste materiale, der er udvundet af barken fra korkegen, som videreforarbejdes til korkgulve - du skal jo have glæde af det i lang tid.

Nu mangler der kun overfladebehandlingen - så er der ikke længere noget, der står i vejen for den store forestilling. 

Korkgulv - Et gulv til hele huset

Når du køber et korkgulv, får du et gulv der kan bruges i næsten hele huset. Det er faktisk kun på badeværelset og i andre vådrum, at det ikke kan bruges.

Men i alle andre af hjemmets rum, kan du sagtens bruge korkgulve. Faktisk gør de mange positive egenskaber gulv-typen til et særdeles fordelagtigt valg i mange rum.

F.eks. i soveværelset, hvor det vil bidrage til bedre akustik, samtidig med at det vil være super behageligt og lunt at træde ned fra sengen med bare tæer på korkgulvet. Eller hvad med på børneværelset, hvor den bløde overflade vil udgøre et godt underlag for sjov og leg for de aktive børn.

Korkgulv - Et multitalent

Under tryk bliver kork temmelig tyndt og skrumper med op til 40% - kun for straks efter at indtage sin oprindelige form igen. De omkring 60 millioner luftceller, som et stykke kork på størrelse med en sukkerknald har, gør den lige så elastisk som den menneskelige hud.

Måske elsker børn netop derfor at lege på korkgulve. Også allergikere og astmatikere sætter stor pris på det. Korkgulve optager hverken støv eller smuds, og forbliver ultrarent i ordets bogstaveligste forstand.

Kork - Et råstof med historie og fremtid

Allerede i antikken satte egypterne, grækerne og romerne pris på korkens elasticitet og vand-uigennemtrængelighed – specielt når det handlede om at lukke vinflasker og krukker sikkert og tæt. I de sidste årtusinder har korks anvendelsesmuligheder udvidet sig kraftigt: 

Det bruges til ergonomiske sandal-såler, fungerer som svømmer til fiskenet, til økologisk isolering af hustage og vægge og bruges sågar som high-tech-isoleringsmateriale i space shuttle.

Og så bruges det altså til at producere de lækreste og behagelige korkgulve.

Find dit nye gulv hos Gulvlageret

Uanset om du foretrækker et korkgulv, et linoleumsgulv, et trægulv eller noget helt fjerde, kan du altid regne med os. Vi har Danmarks største udvalg af gulve, som du får til altid lave priser.

Samtidig sørger vi for hurtig levering, så din ventetid ikke bliver længere end højest nødvendigt. God service er nemlig noget vi vægter højt, hvorfor vi også er glade for at se, at vores kunder belønner os med en rigtig flot rating på Trustpilot.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte os på + 45 44 92 60 60.

Ofte stillede spørgsmål om korkgulve

Er korkgulv slidstærkt?

Fordi korken i sig selv ikke er specielt slidstærk, er den indkapslet i et slidstærkt PVC-lag, som giver korkgulve mange års slidstyrke.

Kan korkgulve tåle vand?

Korkgulve kan ikke tåle vand i en sådan grad, at de kan bruges på badeværelset og i andre vådrum. Du kan dog trygt bruge korkgulve i alle andre af hjemmets rum.

Hvad vasker man korkgulv i?

Som andre naturmaterialer er korkgulve ganske følsomme overfor fugt. Derfor skal du bruge en hårdt opvredet klud/moppe til gulvvask. Derudover er det vigtigt, at al overskydende vand bliver tørret væk med det samme.

 

Du finder mere information om korkgulve, bl.a. rengøring, egenskaber, lægning og brug i vores gode råd om korkgulve