Topsælgere

Laminat fra Parador giver plads til kreativitet. For lige så individuelle som mennesker og deres forestillinger om boligen er, så stort er også Paradors udbud af vidt forskellige laminatgulve. Fem produktlinjer, tre grundsortimenter Basic, Classic, Trendtime samt to specialkollektioner Eco Balance og designkollektionen Edition hjælper dig på vej til sikkert at finde det helt rigtige laminatgulv til dig.

Model/varenr.: 1517508
Model/varenr.: 1427275
Model/varenr.: 475751

Filosofi & Kvalitet
Vores erfaring udgør grundlaget for dette og forener sig med ansporingen til permanent at videreudvikle vores knowhow i alle relevante segmenter. Den bredt orienterede ekspertise viser sig i den store produktportefølje, fra dekorer med stenlook via ædle tekstilmaterialer til klassiske trægulve. Parador-porteføljen er med sine ca. 2.000 produkter så mangfoldig som mennesket selv. Inden for de forskellige gulvvarianter kan vores kunder vælge mellem individuelle pris- og ydelsesniveauer, for Parador tilbyder kvalitet med et system, der kan reagere på et stort antal individuelle ønsker og forestillinger. Merværdien for vores gulve ligger ikke kun i valgmuligheden, den bæredygtige produktion og i det excellente design, men også i vores produkters intelligente funktionalitet. Kliksamlinger gør det let at lægge dit gulv, forarbejdnings- og forædlingsteknikker skaber holdbarhed og slidstyrke på højeste niveau. Enestående tilbehør – f.eks. vores store udvalg af passende sokkellister – beviser vores høje kvalitetskrav også helt ned i detaljen. Kvalitet med system – et krav, som vores kunder kan fornemme i alle vores produkter. 

PEFC™
Som internationalt anerkendt certificeringssystem forpligter PEFC ("Programme for the Endorsement of Forest Certification") sig på en miljøvenlig, social og økonomisk bæredygtig skovdrift. I fokus står beskyttelse af biodiversitet, skovsundhed, -pleje og -genrejsning.

FSC™
FSC ("Forest Stewardship Council") er et globalt gældende certificeringssystem for skovdrift. Certificeringen udført af den almennyttige medlemsorganisation, der er stiftet i 1993, dækker hovedområderne miljø, sociale forhold og økonomi. Det er målet, at vores skove kan opfylde fremtidige behov – uden at stille fremtidige generationer dårligere.

Der Blaue Engel
"Der Blaue Engel" er verdens første og ældste miljøbeskyttelsesrelaterede mærkning for produkter og serviceydelser. Den har eksisteret siden 1978 og tildeles i dag af det tyske indenrigsministerium, miljøministeriet, RAL GmbH og "Jury Umweltzeichen".

TÜV Rheinland
TÜV Rheinland AG er en internationalt agerende, uafhængig tjenesteudbyder af test og certificeringer i Köln. TÜV's kontrolmærke suppleres med et specielt ID-nummer, som er offentligt tilgængeligt på virksomhedens hjemmeside og indeholder detaljer om den pågældende certificering. Således kan man f.eks. under kontroltal 00000 39917 læse om gulve fra Parador, hvilke sortimenter der er testet og godkendt med hvilke certifikater for kvalitet, fremstilling og funktionalitet.

LGA kvalitetscertifikat
Certifikatet "LGA tested Quality" tildeles af TÜV Rheinland. Det dokumenterer, at et produkt er blev testet og godkendt med hensyn til dets omfattende og blivende kvalitet, og at dets sikkerhed er overvåget. Certifikatet ›LGA tested‹ henviser til testen af et produkt med henblik på bestemte produktegenskaber. Således dokumenterer f.eks. certifikatet "LGA schadstoffgeprüft", at et produkt har et særligt lavt emissionsniveau.

Institut Bauen und Umwelt e.V.
I fællesskab med EPLF, foreningen af europæiske laminatgulvsproducenter, engagerer Parador sig i Institut für Bauen und Umwelt e.V. (IBU) for mere bæredygtighed i byggesektoren. Samarbejdet mellem EPLF og IBU er for laminatgulves vedkommende blevet til inden for rammerne af EPD'er ("environmental product declarations"). En EPD er en erklæring om byggeprodukters økologiske egenskaber og udgør for arkitekter og planlæggere et redskab til bedømmelsen af bygningers bæredygtighed.

Real Wood
En gulvbelægning, der bærer dette kvalitetsmærke, er garanteret af ægte træ. Dette står "The European Federation of the Parquet Industry" (FEP) inde for. Organisationen har indført det fælles europæiske varemærke officielt den 1. august 2006 for at "lette identificeringen af originale produkter".

Émissions dans l’air intérieur
Siden den 1. januar 2012 har byggeprodukter og indretnings- og udstyrsmaterialer, som var nye på det franske marked, skullet klassificeres og mærkes med henblik på deres emissioner. Det forlanger "Décret n° 2011-321", som blev offentliggjort den 25. marts 2011. Her svarer kategori A+, som eksempelvis elastiske gulvbelægninger i serien Eco balance PUR falder ind under, til en placering med den laveste emission.

M1 Emission class for building material
Alle materialer – endda træ – har en eller anden form for emission. Emissionsklassifikationen for byggematerialer angiver emissionskravene for de anvendte materialer under hensyntagen til en god kvalitet for rumluften. Her står klasse M1, som f.eks. Eco Balance PUR tilkendes, for lave emissioner. Produkter i klasse M1 foretrækkes af mange konstruktører, arkitekter og planlægningsingeniører ved valget af materialer til deres projekter.