Topsælgere

Alle informationer på denne side er kopieret materiale fra Gulvfakta som er et fagteknisk opslagsmateriale, Kilde: Gulvfakta

Microcement, microbeton, silkecement, polymermodificeret cement toplag, polymerbeton, polymer cementmørtel. Kært barn har mange navne og ligeså mange forskellige anvendelsesmuligheder. Begrebet Microcement anvendes i Gulvbranchen og er et mindre lag af cement, der kan tilføjes til næsten alle typer overflader. Microcement er baseret på cement, men indeholder også polymer, som giver materialet nogle helt unikke egenskaber.

2.4.2.1 Microcement

Alle informationer på denne side er kopieret materiale fra Gulvfakta som er et fagteknisk opslagsmateriale, Kilde: Gulvfakta

2.4.2.1 Microcement
Der er ikke noget nyt i ideen med at blande polymer og cement for at fremelske bestemte egenskaber. De første patenter på blandingsforholdet blev udtaget i midten af 1920'erne og anvendelsen til reparation af beton samt anvendelsen til dekorative formål tog fart i slutningen af 1940'erne. Microcement adskiller sig fra andre cementbaserede flydemørtler med sin mange opbygningslag, lave indbygningshøjde og høje indhold af polymer (flydende eller pulver). De produkter der i dag bliver anvendt til fx dekorative formål, består af mineraler i kornstørrelse fra under 50 mµ til ca. 700 mµ alt afhængig af, hvad det skal bruges til. Den færdige overflade kan være grov og meget struktureret eller helt fin og glat. Ofte bruges de strukturerede, grove overflader i bunden og de fine, glatte overflader som slutlag. Hvis emnets beskaffenhed er egnet, kan den fine microcement bruges fra start til slut. Påføringsmetoden bestemmer resultatet på den færdige overflade. Det vil sige, at alle færdige arbejder er unikke. Hvis produktet påføres ens hver gang, vil der være en vis grad af lighed, men som udgangspunkt kan resultatet af to ens arbejdsudførelser godt variere i udseende. Af hensyn til rengøringsvenlighed og bevarelse af udseende bør overfladen altid forsegles. 
Anvendelsesområder
Microcement kan anvendes som overflade på gulve, trapper, vægge og lofter mv. Microcement kan desuden anvendes som kreativt design på alt fra private boliger til offentlige bygninger, og det kan anvendes både inden- og udendørs. Microcement er velegnet til både nybyggeri og renovering af ældre byggerier, da det har en frem-ragende vedhæftningsevne. Der findes enkelte microcement-systemer til vådrum, som har fået MK-godkendelse.
Vurdering af underlag
Et vigtigt parameter for et godt resultat er underlaget. Før en arbejdsproces skal underlagets be-skaffenhed undersøges og kontrolleres omhyggeligt for bl.a. revner, løse områder, snavs og andre skillemidler. Det er vigtigt - og fælles for alle typer gulvbelægninger - at underlaget kontrolleres og lever op til producentens vejledninger inden behandlingen udføres.