Topsælgere

I denne kategori finder du lidt forskellige trægulve i blandt andet lærk og Pitch Pine samt 3 stavs parketgulv fra Wiking gulve.

-10%
429,00 DKK pr 1m2
1.364,21 DKK pr pakke
1.523,23 DKK
Du sparer ift. vejl. pris:
50,01 DKK pr 1m2
159,02 DKK pr pakke
Model/varenr.: 1939498
-10%
429,00 DKK pr 1m2
1.364,21 DKK pr pakke
1.523,23 DKK
Du sparer ift. vejl. pris:
50,01 DKK pr 1m2
159,02 DKK pr pakke
Model/varenr.: 1938497
-9%
679,00 DKK pr m2
749,00 DKK
Du sparer ift. vejl. pris: 70,00 DKK pr m2

Wiking Lærk trægulve

Lærk trægulv har en flot varm tone, som med tiden får et svagt gråligt skær. Plankegulvet af lærk er levende og varmt, og skaber hygge og glæde i både små og store rum. Lærk i sin træstruktur er tættere end fyr og douglas, hvilket giver et gulv, som er mere modstandsdygtigt mod hak og mærker.

Lærk som byggemateriale har en utrolig lang levetid, og lærketræets skønhed er overlegen i forhold til mange nåle- og løvtræs arter. Gulvplanker af lærk kan have både lyse og mørke skær, og bidrager til interiøret, som en del af naturen budt ind i din bolig.

Sibirisk lærk er i familie med gran, men i modsætning til andre nåletræer taber lærken nålene om vinteren. Lærk kommer fra de dybe skove i Sibirien, som har vokset i et meget hårdt klima, hvilket gør at årringene er meget tætte, dermed udgør lærk et meget hårdt nåletræsgulv. Sibirisk lærk bliver op til 200 år gammel og kan opnå en diameter på op til 130 cm. Sibirisk lærk har en holdbarhed overfor råd der er tit meget højere end hos andre typer lærk.

Sibirisk lærk er meget olie- og harpiksholdig, hvilket gør oliering til vores favorit overfladebehandling for denne træsort.

Wiking Pitch Pine trægulv

Denne flotte amerikanske fyrtræsort udmærker sig ved at være stort set knastfri. Åretegningen er kraftig markeret med lyse og mørke striber.

Pitch Pine, som har det latinske navn Pinus Rigida, gror i den vestlige del af USA, hvor det også kaldes Southern Yellow Pine. Træerne vokser sig ca. 40 meter høje og næsten 1 meter i diameter, hvilket gør det muligt at producere brede og lange plankegulve af træets stammer. Tidligere var Pitch Pine en vigtig kilde til harpiks og træ til skibs-bygning, minetømmer og jernbanesveller, fordi træets høje harpiksindhold beskytter det fra forfald. Arkæologien angiver derudover, at selve indfødte amerikanere anvendte Pitch Pine, hvor fx Cherokee benyttede det i kanokonstruktion.

Træsorten minder farvemæssigt om fyr, splintveddet er gulligt, mens det harpiksholdige kerneved er rødgult til rødbrunt. Overordnet givet dette plankegulv et meget stilfuldt gulv i varme toner. Der kan i denne træsort forekomme hårfine revner ved levering. Derfor skal du være ekstra opmærksom på pleje- og vedligehold, samt den relative luftfugtighed.